Információk

Tisztelt érdeklődők! A weblapunkon már 193-an regisztráltak és 149 egyéni adatlapot hagytunk jóvá. Jelenleg nincs módunk több diák jelentkezését elfogadni! Kérjük, újabb jelentkezők már ne utaljanak át az egyesületnek pénzt tagdíjként!
 
 
A piarista középiskolás korú diákok számára idén is, a Balaton Ny-i részén található balatonberényi (Petőfi utca 27.) piarista üdülőben, vasárnaptól szombatig tartó, vitorlás táborozási lehetőséget hirdetünk meg. A tábort a vízi élettel, vitorlázással megismerkedni vágyó, 7-8-9-10. évfolyamos diákok számára szervezzük. A tábor alapvetően sporttábor, amely tartalmas szünidei sportolási lehetőségek sorát teszi lehetővé. A tábor célja, hogy a résztvevő diákok mérsékelt szélerősség mellett önállóan tudjanak kétszemélyes kishajót (jolle) vezetni.
 
Az alapvető manőverek elsajátításához és a vitorlázóérzék (egyensúly, lendület megtapasztalása) kifejlesztéséhez a legalkalmasabb hajótípust, a Laser Pico típusú jollét választottuk, amellyel már 14 éves kortól bárki biztonságosan, nyugodtan és jó hangulatban tanulhat meg vitorlázni.
 
Elméleti ismeretek:
 • Hajózási földrajz, vízrajzi alapismeretek
 • Meteorológiai alapismeretek
 • Hajóelmélet, hajók szerkezete, felszerelése
 • Hajóvezetéstan
 • Vízi közlekedési ismeretek
 • Vitorlázás elmélet
 • Kitérési szabályok

Gyakorlati ismeretek:

 • Kötelek és csomók
 • Vitorláshajó fel- és leszerelése
 • Vitorlázási irányok
 • Vitorlák beállítása
 • Elindulás
 • Nyílt vízi manőverek
 • Vízből mentés, baleset megelőzés
 • Kikötés
Étkezés: naponta háromszor (két hideg és egy meleg étkezés)
 
Vitorlás előélet nem szükséges, de igazolt úszni tudás igen. A táborban a vitorlázás elsajátítására a sportegyesületekben kialakult gyakorlatot követjük gyakorlott oktatók vezetésével és szigorú biztonsági előírások megtartása mellett.
A fürge, sportos jollékkal - kísérő motoros hajó felügyelete mellett - lehet edzéseket, tanfolyamokat tartani, de kisebb túrák megtételére is alkalmasak.
 
Utazás
A nyári időszaknak megfelelően az utazások alapvetően szabadon és egyénileg szervezendők. Az egyénileg érkezőket vasárnaponként 18,00-tól fogadjuk a tábor helyszínén (Balatonberény, Petőfi utca 27.) és szombatonként 8,00-tól lehet elhagyni a tábort.
 
Ajánlott felszerelés
sportöltözet, sportcipő/vászon tornacipő/ ajánlott 2-2 váltás, mert el is ázhatnak, víz vagy szélálló ruha /anorák/, tréningruha és meleg felső, 2 váltás fürdőruha, strandpapucs, világos színű pólók, fehérnemű, zokni, napvédő eszközök /magas fényvédő faktorú naptej, napszemüveg zsinórral, világos, napellenzős sapka/; továbbá a megfelelő "előnapozás" is ajánlott, tisztálkodó felszerelés, hálózsák
 
Fel kell készülni a leégésre és a napszúrásra is, mert a hajózás különösen is veszélyeztetett tevékenység. Az erős napsütés ellen a legjobb védekezés az egész testet fedő könnyű, világos színű levegős öltözet a hosszú ujjú ing, póló, sapka. Szükséges a magas faktorszámú, lehetőleg gyógyszertárban vásárolt, fényvédő krém. Leégésre hajlamosak feltétlen hozzanak magukkal hidratáló krémet is. A napszúrás kezelésére rendszerint Aszpirint ajánlanak a gyógyszerészek. Napszemüveg hasznos segédeszköz. A szemüvegeseknek (optikai/nap) fontos a szemüvegrögzítő vagy szemüvegzsinór. Készüljünk sok szúnyogra! (Maximum nem lesz.)
 
Felelősségvállalási nyilatkozat
A szervezők felhívják minden résztvevő (és a szülők) figyelmét, hogy a vitorlázás veszélyes szabadidős elfoglaltság. Minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt a táborban. A szervezőket az esetlegesen okozott, vagy elszenvedett sérülésért, személyi, vagy vagyoni kárért felelősség nem terheli és velük szemben kártérítési igénnyel fellépni nem lehet.
 
Piarista Vitorlázó Egyesület
Az egyesület székhelye: 1052 Budapest, Piarista köz 1.
Az üdülő címe és az egyesület telephelye: 8649 Balatonberény, Petőfi utca 27.
nyilvántartási szám: 01-02-0006176
adószám: 18071250-1-42
bankszámlaszám: 10700347-69707085-51100005 (CIB Bank)
web: http://vitorlazas.piarista.hu/
facebook.com/PiaristaVitorlastabor
e-mail: hello@vitorlazas.piarista.hu
 
Az üdülő adminisztrátora:
Nyitrai Hajnalka (Piarista Tartományfőnökség)
balatonbereny@piarista.hu
 
Az üdülő gondnoka:
Szabó Sándorné, Júlia
szabosandorne.juli@gmail.com
30/965-5373
85/900-239